Aktuellt

Välkommen till vår nyhetssida!

På den här sidan hittar du alla nyheter från ICT Networks. Vi har samlat alla nyhetsflöden på samma ställe för att det ska vara lätt att läsa och prenumerera på nyheter om vad som händer i och omkring vår verksamhet.

Rss

Du kan även följa oss via Rss >> för att enkelt uppdatera dig med de senaste nyheterna som vi publicerar.


Senaste nytt - ICT Network

2014-06-02

Utbildning

Utbildningsdelen är i full fart med att utbilda blivande tekniker som kommer tillgodose branschen med arbetskraft inom telekom och fiberutbyggnaden som råder. Utbildningarna har startats i Kista, Hudiksvall och Göteborg. Efterfrågan på utbildningen är f.n. hög och förväntas öka kommande år. Ett urval av utbildningsinnehållet är Fiber, Koppar, Stolp, Mätning, Underhåll m.m.

2014-06-02

Botkyrka

ICT Networks skriver ett förnyat mångårigt ramavtal med Botkyrka Stadsnät för utbyggnad av stadsnätet i Botkyrka. I samband med ramavtalsskrivningen har ICT Networks fått förtroende att leverera och bygga stadsnätet i stadsdelen Tullinge som kommer nå hundratalet villor för anslutning. Utöver detta pågår flertalet parallella projekt för utbyggnaden.

2014-06-02

Kramfors

ICT Networks får fortsatt förtroende av Kramfors Kommun att leverera och bygga infrastrukturen med fibernät för Nora 2 med 40 000 meter kabelblåsning och anslutning av ca 400 villor och företag. Arbetet påbörjas med projektledning / projektering och förväntas avslutas under 2014. Arbetet med Nora 1 är i färdigställande fas. Fokus ligger på att säkerställa leveransen och anslutningarna inför besiktning.

2014-06-02

Sundsvall

ICT Networks skriver ett förnyat mångårigt ramavtal med Sundsvalls Energi ”Servanet” för utbyggnad av stadsnätet i Sundsvall. Arbeten avser projektledningstjänster, projektering, installation, drift och underhåll. Arbeten med fiberutbyggnaden i Sundsvall pågår i flera stadsdelar och förväntas fortsätta hela 2014 med löpande uppdrag kommande år.

2014-06-02

Strängnäs

Försäljningsarbeten är avklarade och ICT har fått förtroendet att bygga stadsnätet i Härad. Arbetet förväntas påbörjas i juni och färdigställas för driftsättning i oktober. Arbeten med att koppla upp Violavägen kommer påbörjas i maj. Utöver detta pågår löpande arbeten I Strängnäs och kommer att fortsätta hela 2014.

2014-06-02

Västerås

ICT Networks projekterar idag stamnätet för utbyggnaden av Stadsnätet i Västerås Stad. Projekteringen sträcker ut mot stadens gränser. ICT Networks innehar även projektledning för 4 större områden i Västerås för utbyggnaden av stadsnätet. Utöver detta pågår löpande arbete i Västerås och kommer att fortsätta hela 2014.

2014-03-11

Sammanfattning

Under vintern så har det varit full fokus att säkerställa leverans och slutföra pågående arbeten. Vintern har varit explosiv i form av nya uppdrag och planering inför säsongen. ICT växer vidare med både personal, affärer och kontor. ICT har anställt tekniker som ska möta efterfrågan i Mälardalen. Projektkontor har etablerats i Kista för att möta efterfrågan på konsulttjänster.

2014-03-11

Utökad Ekonomi- och Personaladministration

Annika Fahlström har anställts som Ekonomi och Personalansvarig. Hon har e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och telnr 070-814 99 25.

2014-03-11

Väsentliga händelser

ICT Networks skriver flerårigt ramavtal med SISAB (Stadsnät i Svealand) och Örebro Stadsnät. Dessa ramavtal är strategiska för vår marknad i Mälardalen. ICT Networks har blivit medlem i Stadsnätsföreningen (SSNF).

2014-03-11

Botkyrka

ICT Networks får ytterligare uppdrag att ansluta samfälligheter till Botkyrka Stadsnät. Arbeten kommer pågå under helåret 2014 med tillkommande arbeten.

2014-03-11

Västerås

ICT Networks skriver flerårigt ramavtal med SISAB (Stadsnät i Svealand). Arbeten som tillfaller under ramavtalet är projektledning, projektering, installation, driftsättning och support.

2014-03-11

Örebro

ICT Networks skriver flerårigt ramavtal med Örebro Stadsnät. Arbeten som tillfaller under ramavtalet är projektering, installation och driftsättning.

2014-03-11

Strängnäs

Flytten av huvudnoden vart klar i början av 2014 och enligt tidsplan. Arbeten fortsätter med att trimma in anläggningen. Säljaktivitet pågår i Härad för att undersöka inkopplingsmöjlighet i Härad för dem boende. ICT Networks agerar som huvudman och kommer att driva försäljning för byggnation.

2014-03-11

Falun

ICT Networks har fått förtroendet av Falu Stadsnät att koppla upp samfälligheten (Kyrkbacken).

2014-03-11

Kramsfors

Arbeten i Nora fortlöper enligt plan och stamnätet börjar bli klart för verifiering. Arbeten kommer fokuseras på att ansluta 350 kunder till Stadsnätet.

2014-03-11

Sundsvall

Arbeten fortlöper i Sundsvall på Alnö med fastighetsinstallationer och löpande arbeten enligt ramavtal. Projekteringsarbeten har pågått under 2013 och kommer pågå under 2014 för Strömsund och Ragunda kommun.

2014-03-11

Hudiksvall

Design och dokumentationsgruppen har fullt upp att slutdokumentera FTTH nät på 3000 anslutningar åt Ericsson. Arbetet beräknas bli klart i slutet av maj. ICT tar fram arbetshandlingar åt Skanova till kommande FTTH projekt (2000 Anslutningar). Ytterligare affärer är avtalad med annan beställare på 2500 anslutningar för slutdokumentation.

FTTH Konferens

Huvudfokus för detta besök är att främja vår utbildningskompetens och att hitta nya intressanta produkter från olika leverantörer.

Dag 1

Idag lyssnade vi till olika teman under konferensen.

  • FTTH - senaste trenderna och lösningar
  • Physical Network Design
  • FTTH i Norden - tidiga brukare
  • Smart Home
  • Den senaste utgåvan av FTTH Handbook

Vi träffade också en hel del vänner och kollegor - Nice!

Dag 2

Dagen började med några inspirerande talare. Först talade Gunnar Hökmark om behovet av bandbredd och ville att vi skulle prata Gigabit/s och istället för Megabit/sek.

Ordföranden för FTTH Europe, Karin Ahl, talade därefter. Hon betonade om resan som konferensen tagit under dessa 10 år. Hon talade också om de stora skillnaderna i bredband i Europa och vikten av att gå i täten för att vara konkurrenskraftig. Eftersom talaren innan hade tagit upp ämnet om låga överföringshastigheter i Storbritannien och hur hög den är i Norden, gav det en bra grund för hennes tal.

 

Att Alexander Bard visste så mycket om Internet och dess mekanismer var nog en nyhet för de flesta. Han gav ett riktigt engagerat anförande om Internetification, sakernas Internet och hur användningen av teknik - särskilt bland unga människor - förändrar vårt samhälle. Alexander var huvudtalare för denna händelse och han gjorde det med passion och stor framgång. Vi besökte givetvis olika bås och träffade vänner vid Ericssons monter och fortsatte att besöka de olika leverantörerna. Slutligen hade vi lite tid för After Work...d.v.s läsa e-post med ett glas vin vid sidan.

Dag 3

Vi träffade många trevliga och intressanta människor som Ian Gordon Fudge och även vänner från Fujikura. Vi diskuterade bl.a. de nya fiberskarvningsmaskinerna med mindre formfaktor. Vi diskuterade nya tekniker med olika kanalsystemstillverkare och hade också en titt på den nya antennenlösningen från Nexans. För oss verkar det som om uppfinningsrikedomen runt fiberinstallation precis börjat. Vi kommer att se mer intressanta tekniker nästa årtionde.

En intressant sak som visades i FTTH Council Dome var 3D-skrivare. När användningen av 3D-skrivare ökar och blir en stor resurs i människors vardag, kommer efterfrågan på snabb överföringshastighet öka eftersom 3D-ritningar i hög kvalitet ofta är stora i filstorlek.

Mot 2014

Vi ser redan fram emot att delta i nästa FTTH Conference som hålls i Stockholm 18-20 februari 2014.

 

MCAST Fiber Lab

Den 7 februari invigdes Fibre Lab vid MCAST. Intresset var enormt runt denna händelse. Vi ser fram emot att använda denna möjlighet som plattform för att nå Medelhavet.

Intresset från media var stort och på kvällen visades invigningen på TV. Några dagar senare var nyheterna i Sunday Times. Framgången underströks av delegationen från IKT Networks, IFTAC, Fiber Optic Valley, NetAdvice och en konsult från Washington som arbetar för Världsbanken.

Underkategorier

Nyhetsartiklar - ICT Networks

Klicka på Rss-ikonen och lägg till oss i din Rss-feeder.