Aktuellt

Välkommen till vår nyhetssida!

På den här sidan hittar du alla nyheter från ICT Networks. Vi har samlat alla nyhetsflöden på samma ställe för att det ska vara lätt att läsa och prenumerera på nyheter om vad som händer i och omkring vår verksamhet.

Rss

Du kan även följa oss via Rss >> för att enkelt uppdatera dig med de senaste nyheterna som vi publicerar.


Senaste nytt - ICT Network

2014-06-02

Utbildning

Utbildningsdelen är i full fart med att utbilda blivande tekniker som kommer tillgodose branschen med arbetskraft inom telekom och fiberutbyggnaden som råder. Utbildningarna har startats i Kista, Hudiksvall och Göteborg. Efterfrågan på utbildningen är f.n. hög och förväntas öka kommande år. Ett urval av utbildningsinnehållet är Fiber, Koppar, Stolp, Mätning, Underhåll m.m.

2014-06-02

Botkyrka

ICT Networks skriver ett förnyat mångårigt ramavtal med Botkyrka Stadsnät för utbyggnad av stadsnätet i Botkyrka. I samband med ramavtalsskrivningen har ICT Networks fått förtroende att leverera och bygga stadsnätet i stadsdelen Tullinge som kommer nå hundratalet villor för anslutning. Utöver detta pågår flertalet parallella projekt för utbyggnaden.

2014-06-02

Kramfors

ICT Networks får fortsatt förtroende av Kramfors Kommun att leverera och bygga infrastrukturen med fibernät för Nora 2 med 40 000 meter kabelblåsning och anslutning av ca 400 villor och företag. Arbetet påbörjas med projektledning / projektering och förväntas avslutas under 2014. Arbetet med Nora 1 är i färdigställande fas. Fokus ligger på att säkerställa leveransen och anslutningarna inför besiktning.

2014-06-02

Sundsvall

ICT Networks skriver ett förnyat mångårigt ramavtal med Sundsvalls Energi ”Servanet” för utbyggnad av stadsnätet i Sundsvall. Arbeten avser projektledningstjänster, projektering, installation, drift och underhåll. Arbeten med fiberutbyggnaden i Sundsvall pågår i flera stadsdelar och förväntas fortsätta hela 2014 med löpande uppdrag kommande år.

2014-06-02

Strängnäs

Försäljningsarbeten är avklarade och ICT har fått förtroendet att bygga stadsnätet i Härad. Arbetet förväntas påbörjas i juni och färdigställas för driftsättning i oktober. Arbeten med att koppla upp Violavägen kommer påbörjas i maj. Utöver detta pågår löpande arbeten I Strängnäs och kommer att fortsätta hela 2014.

2014-06-02

Västerås

ICT Networks projekterar idag stamnätet för utbyggnaden av Stadsnätet i Västerås Stad. Projekteringen sträcker ut mot stadens gränser. ICT Networks innehar även projektledning för 4 större områden i Västerås för utbyggnaden av stadsnätet. Utöver detta pågår löpande arbete i Västerås och kommer att fortsätta hela 2014.

2014-03-11

Sammanfattning

Under vintern så har det varit full fokus att säkerställa leverans och slutföra pågående arbeten. Vintern har varit explosiv i form av nya uppdrag och planering inför säsongen. ICT växer vidare med både personal, affärer och kontor. ICT har anställt tekniker som ska möta efterfrågan i Mälardalen. Projektkontor har etablerats i Kista för att möta efterfrågan på konsulttjänster.

2014-03-11

Utökad Ekonomi- och Personaladministration

Annika Fahlström har anställts som Ekonomi och Personalansvarig. Hon har e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och telnr 070-814 99 25.

2014-03-11

Väsentliga händelser

ICT Networks skriver flerårigt ramavtal med SISAB (Stadsnät i Svealand) och Örebro Stadsnät. Dessa ramavtal är strategiska för vår marknad i Mälardalen. ICT Networks har blivit medlem i Stadsnätsföreningen (SSNF).

2014-03-11

Botkyrka

ICT Networks får ytterligare uppdrag att ansluta samfälligheter till Botkyrka Stadsnät. Arbeten kommer pågå under helåret 2014 med tillkommande arbeten.

2014-03-11

Västerås

ICT Networks skriver flerårigt ramavtal med SISAB (Stadsnät i Svealand). Arbeten som tillfaller under ramavtalet är projektledning, projektering, installation, driftsättning och support.

2014-03-11

Örebro

ICT Networks skriver flerårigt ramavtal med Örebro Stadsnät. Arbeten som tillfaller under ramavtalet är projektering, installation och driftsättning.

2014-03-11

Strängnäs

Flytten av huvudnoden vart klar i början av 2014 och enligt tidsplan. Arbeten fortsätter med att trimma in anläggningen. Säljaktivitet pågår i Härad för att undersöka inkopplingsmöjlighet i Härad för dem boende. ICT Networks agerar som huvudman och kommer att driva försäljning för byggnation.

2014-03-11

Falun

ICT Networks har fått förtroendet av Falu Stadsnät att koppla upp samfälligheten (Kyrkbacken).

2014-03-11

Kramsfors

Arbeten i Nora fortlöper enligt plan och stamnätet börjar bli klart för verifiering. Arbeten kommer fokuseras på att ansluta 350 kunder till Stadsnätet.

2014-03-11

Sundsvall

Arbeten fortlöper i Sundsvall på Alnö med fastighetsinstallationer och löpande arbeten enligt ramavtal. Projekteringsarbeten har pågått under 2013 och kommer pågå under 2014 för Strömsund och Ragunda kommun.

2014-03-11

Hudiksvall

Design och dokumentationsgruppen har fullt upp att slutdokumentera FTTH nät på 3000 anslutningar åt Ericsson. Arbetet beräknas bli klart i slutet av maj. ICT tar fram arbetshandlingar åt Skanova till kommande FTTH projekt (2000 Anslutningar). Ytterligare affärer är avtalad med annan beställare på 2500 anslutningar för slutdokumentation.

Nyhetsartiklar - ICT Networks

Artikel, Dagens Industri

Morgan Hallgren berättar för DI om ICT Network´s etablering på Malta.

Läs artikel >>